Azure Summit, 18-19 Nov – Presentation av innehållet

Play Azure Summit, 18-19 Nov – Presentation av innehållet
Sign in to queue

Description

I denna podcast finns korta intervjuer med alla talarna på Azure Summit där de beskriver sina sessioner. Det är en bra hjälp för att välja vilka sessioner som du har möjlighet att gå på under Azure Summit.

Agenda

Introduktion Torsdag 18 nov - Förmiddag

Anmälningslänk för denna halvdag

TidPresentationPresentatör
9.00VälkommenDag König, Microsoft
9.10Introduktion till Cloud Computing
Vad är cloud computing och vilket problem är det tänkt att lösa? Vilka är utmaningarna och finns det några genvägar för att snabbt tjäna pengar på molnet? Vad kan man använda Windows Azure till och vad har andra gjort? I det här introduktionspasset lär du dig molnlingo och får svar på ovanstående frågor.
Allan Knudsen, Microsoft
10.40Introduktion till Azure
Det finns många koncept att greppa i Microsofts moln, Azure. I den här sessionen kommer Magnus att ge en överblick över de delar som ingår, vad dessa är tänkta att användas till och hur de interagerar med varandra. Kunskap är makt och i det här fallet gäller det makten att bygga smarta, ekonomiska applikationer i Azure samt att integrera Azure lösningar i resten av er infrastruktur.
Magnus Mårtensson, Jayway

Arkitektur Torsdag 18 nov - Eftermiddag

Anmälningslänk för denna halvdag

TidPresentationPresentatör
13.00Säkerhet i molnet, federerad identitet och accesskontroll
I takt med att fler och fler av dina tjänster läggs i molnet blir hanteringen av identiteter och accesskontroll allt mer komplex. I det här passet tittar vi på vilka utmaningar som uppstår när vi integrerar interna tjänster med tjänster i molnet och hos partners. Vi får en förståelse för hur vi med hjälp av tekniker som WIF (Windows Identity Foundation), Windows Azure AppFabric samt Claims-baserad identitet och accesskontroll kan frigöra mycket av den tunga bördan från enskilda applikationer och tjänster i din arkitektur.
Robert Folkesson, Microsoft
14.00Arkitektur för molnet
Som gummisnodden kan Windows Azure vid behov snabbt tänja ut tillgängliga resurser för att klara ökad last; lika snabbt kan de återanpassas till normal last. Sten och Per visar dig hur dina lösningar kan fås att utnyttja detta erbjudande, och hur leveranssäkrade Azure-köer kan ge en ännu bättre gummisnodd.
Per och Sten Sundblad, Sundblad & Sundblad
15.40Best Practices för MolnetKristoffer Liljeblad, Microsoft
Christer Ljung, Microsoft

Compute Fredag 19 nov - Förmiddag

Anmälningslänk för denna halvdag

TidPresentationPresentatör
9.00VälkommenDag König, Microsoft
9.10Windows Azure:s Web och Worker Role
De två typerna av arbetshästar som finns i Windows Azure är "Web Role" och "Worker Role". Den förstnämna är till för att köra webbapplikationer och webbtjänster och den andra för att köra mer generella applikationer, inklusive tredjepartsprodukter såsom WordPress, Java och annat spännande. Dag och Johan kommer att gå igenom de båda rollerna och visa vad man kan göra i dem.
Dag König, Microsoft
Johan Danforth, IRM
10.40Implementation av tjänster i Azure
Web Services och REST är just nu de två populäraste sätten att implementera tjänster. Båda sätten har sina för- och nackdelar. Efter en jämförelse av de två sätten med särskilt fokus på publika molntjänster, visas en demo på hur designprincipen HATEOAS kan användas för att bygga en REST tjänst, samt hur detta påverkar den konsumerande programvaran. Som avslutning hålls en kort genomgång av hur man i Azure kan säkra upp sina tjänster.
Herbjörn Wilhelmsen, Forefront Consulting Group

Storage Fredag 19 nov - Eftermiddag

Anmälningslänk för denna halvdag

TidPresentationPresentatör
12.40Vampyrer i molnet
Stora utmaningar ledde till Micsoroft Azure som den självklara tekniska platform för att hantera höga besökskrav för kampanjspelet Eclipse. Ett arbete mellan filmbolaget bakom Twilight filmerna, Volvo Cars ihop med LBi. Vilka tekniska val blev det? Och varför?
Johan Normén, LBi
Jakob Hedelin, LBi
13.00Paneldiskussion 
14.00SQL Azure
Nyfiken på SQL Azure? Johan går igenom skillnaderna jämfört med ”vanliga” SQL Server och vad man som utvecklare eller databasadministratör särskilt behöver tänka på om man skall gå över till SQL Azure. Det blir också en ”guidad tur” i hur man kommer igång med SQL Azure.
Johan Åhlén, AdvantIQ
15.40Windows Azure Storage
Azure Storage är tjänster för olika typer av lagring i Windows Azure. På denna session får du lära dig mer om de möjligheter som Azure Storage erbjuder. Vi kommer framförallt prata om Blobs, Tables och Queues samt se hur man kan använda dessa både från Windows Azure och från applikationer utanför molnet.
Björn Eriksen, Connecta

Tag:

Azure

Embed

Download

Download this episode

The Discussion

Add Your 2 Cents