Zichtbare ketens met CommunicationLog

No media available

The recording for this session is not yet available

Een SOA architectuur kan tot gevolg hebben dat een service aanvraag diverse ketens moet doorlopen om de gewenste informatie op te kunnen halen of te verwerken. Wat nu als er geen antwoord komt? Is er een service down, is er sprake van een netwerk probleem of een performance botteneck? Hoe kun je ervoor zorgen dat snel de oorzaak opgespoord kan worden om maatregelen te kunnen treffen?

Een oplossing met de naam CommunicationLog laat zien hoe dit binnen Achmea gerealiseerd is en hoe services in een heterogene omgeving zeer eenvoudig hierop aan kunnen sluiten. Hiervoor zijn voor diverse platformen stekkers ontwikkeld. Voor het Windows platform is gebruik gemaakt van WebService en WCF extensibility points. Logging wordt via WCF services verzameld in een centrale database en ontsloten met een Silverlight UI.

Follow the discussion

  • Oops, something didn't work.

    Getting subscription
    Subscribe to this conversation
    Unsubscribing
    Subscribing

Comments closed

Comments have been closed since this content was published more than 30 days ago, but if you'd like to continue the conversation, please create a new thread in our Forums, or Contact Us and let us know.